WAAROM MOET IK MIJN HUID REINIGEN?

 

Vraag jij je dit weleens af en wil je eindelijk antwoordt op die vraag, lees dan verder.

 

Een huid is een orgaan, ons grootste orgaan, een uitscheidingsorgaan. Het wordt ook wel onze derde nier genoemd. Wanneer je lichaam verzuurt uit zich dat vaak via de huid. Als je darmen, nieren, lever en longen overbelast raken door je voedings- of leefgewoonten kan er een overschot aan zuren ontstaan. Alles wat jou darmen, nieren, lever en longen niet kunnen uitscheiden, wil er uit via de huid. Vaak hebben mensen dan ook last van huidproblemen als zij slechts voedings- of leefgewoontes hebben.

 

De huid scheidt afvalstoffen uit via de zweet- en talgklieren maar ook door het afschilferen van de huid. Dit uitscheiden van afvalstoffen gaat dag en nacht door. Daarom is het dan ook belangrijk om niet alleen ’s morgens je huid te reinigen maar ook ’s avonds voor het slapen gaan.

 

Heel veel mensen vinden het logies om in de avond te reinigen, omdat ze dan make-up op hebben of heel de dag in vervuilde lucht hebben gewerkt, gewandeld, geleefd. Maar als ik dan vraag of ze het in de ochtend ook doen, krijg ik vaak hetzelfde antwoordt: ‘waarom? Ik ga toch met een schone huid naar bed?’. Precies, dat ga je zeker. Maar als je leest wat voor afvalstoffen jouw huid gedurende de nacht uitscheidt en jij daar met je gezicht in je hoofdkussen hebt liggen woelen… wat denk je dan nu?

 

Misschien toch maar wel gaan reinigen in de ochtend? 😊

 

Want wat gebeurd er eigenlijk met jou dagcrème als je die op jou huid aanbrengt zonder deze eerst te reinigen?

Als je dan bedenkt dat er dus talg en bijv. zweet op de huid aanwezig zijn, dit vormt een vette substantie. Dan snap je al waar ik naartoe wil? Je kan daar natuurlijk geen crème over aanbrengen (die crème blijft op de vette laag liggen). En dit kun je er helaas niet met water afwassen, want water en vet mengen niet met elkaar (vergelijk het met een pan afwassen zonder afwasmiddel of vette haren wassen zonder shampoo).

 

Ik hoop dat ik je genoeg redenen heb gegeven waarom het zo belangrijk is om jouw huid goed te reinigen.

Een stralende, gezonde huid begint met een goede reiniging van de huid.

 

Succes!